Koantjes Bier

Wel eens gehoord van Koantjes Bier? Wellicht wel, maar kans groot van niet. Dit biertje is in het leven geroepen uit opdracht van enkele organisaties uit Maldegem. Weliswaar gebrouwen in de proefbrouwerij heeft de brouwer  dit bier gebrouwen, ter inspiratie van zijn lokaal bekende stoofpotjes. Als eerste gebotteld in 1999 maar met extra PR en ondersteuning door de lokale (toeristische) organisaties is Koantjes Bier uitgegroeid tot de ware trots van deze gemeente. Het starten allemaal als een donker biertje met een bescheidde alcoholpercentage van ~5%, maar groeide uit tot een amberbiertje met een ABV van rond de 7%.  De trots van Maldegem is nou der dag niet overal meer te vinden, maar goed zoeken in enkele groothandels, winkels of webshop en de kans bestaat dat je hem tegen het lijf loopt.

Doordat dit bier niet tot nauwelijks gebrouwen wordt zijn ze steeds unieker aan het worden. Om die reden ben ik deze blog begonnen. De naam Koantjes verwijst naar een gerucht, waarin beweerd wordt dat de geheime tweelingbroer van Keizer Karel geboren zou zijn in deze streek (Maldegem). Het bier wordt gebrouwen in de Proefbrouwerij en is nog steeds te verkrijgen in de Bierloods aan de Broekelken 30C in Adegem. Naast Koantjes Bier zijn er uiteraard nog een aantal (geheime) broertjes en zusjes waar we het in het vervolg ook over zullen hebben. Voor nu raad ik jullie in ieder geval aan deze tweeling van Keizer Karel is een keer te proberen.

Cheers, geniet er van!

Comment ( 1 )

  1. ReplyA WordPress Commenter
    Hi, this is a comment. To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard. Commenter avatars come from Gravatar.